Samen met uw participatiecoach bekijkt u welke volgende stap op weg naar werk u kunt zetten. 

Betaald werk

Vanuit een betaalde baan is het gemakkelijker om op zoek te gaan naar ander werk. U bent dan aantrekkelijker voor een mogelijke werkgever. Welk soort arbeidscontract u ook krijgt, élk contract is als opstap prima. Dus ook deeltijd werken. Soms heeft u dus naast uw werk nog een (deel) uitkering.

Vanuit dit contract kunt u verder zoeken naar een werkplek die (nog) meer past bij uw wensen, met meer uren, dichterbij uw woonplaats, noem maar op. 

Werkervaringsplaats

Als het niet lukt om betaald werk te vinden gaat u op zoek naar een werkervaringsplaats. Deze noemen wij ook wel 'WEP'. Op een werkervaringsplaats werkt u, maar ontvangt u gewoon een uitkering.

Het doel van een 'WEP' is om betaald werk te krijgen bij de werkgever waar u werkervaring opdoet. Kompas helpt u bij het vinden van een werkervaringsplaats. Wij hebben veel contacten met werkgevers in de regio. 

Vrijwilligerswerk

Wanneer u geen betaald werk of een werkervaringsplaats kunt vinden dan gaat u op zoek naar vrijwilligerswerk.

Zo bent u in staat om een bijdrage te leveren in ruil voor uw uitkering en kunt u weer actief deelnemen aan het arbeidsproces. Dit vergroot de kans om sneller door te stromen naar betaald werk of een werkervaringsplaats.
Naast uw vrijwilligerswerk krijgt u gewoon uw uitkering. 

Samen met uw coach gaat u op zoek naar werk dat zoveel mogelijk aansluit op uw kwaliteiten. Onze coaches hebben veel contact met organisaties die vrijwilligers zoeken.

U kunt ook kijken op de volgende websites: www.vrijwilligerswerkparkstad.nl en www.ikwilvrijwilligerswerkdoen.nl.

Zorgtraject

Het kan zijn dat vrijwilligerswerk nog niet haalbaar is. Samen met uw coach bekijkt u welke stappen u wel kunt zetten. Het kan zijn dat er extra aandacht nodig is voor uw (psychische) gezondheid. Of dat u extra hulp nodig heeft omdat u niet rond kunt komen of schulden heeft. Met uw participatiecoach maakt u hierover afspraken. 

Bij wie kan ik terecht met vragen?

Bel met een van de Participatiecoaches via het nummer 088-4502000.

Of stuur een e-mail naar info@isd-kompas.nl