Talent Werkt

HOME  |  Regelingen en diensten  |  Talent Werkt

Talent Werkt

De meeste mensen zetten hun talenten actief in. Voor hun werk, vrijwilligerswerk, als mantelzorger, etc. Een actieve bijdrage aan de samenleving geeft het leven kleur, en maakt dat een mens zich gezien en nuttig voelt. Je talenten inzetten en meedoen is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Voor mensen met een beperking is het soms moeilijk om hun talenten uit te dragen. Werkgevers hebben niet altijd een idee hoe om te gaan met mensen met een beperking. Hierdoor blijven hun talenten onontdekt en komen zij moeilijk aan werk.

Talent Werkt is dé paraplu voor alle initiatieven in Voerendaal waardoor mensen met talenten de kans krijgen om zich in te zetten en (weer) mee te doen in de samenleving. Het gaat hierbij niet alleen om werk, maar ook om vrijwilligerswerk en het organiseren van, en deelnemen aan, tal van activiteiten in Voerendaal. Mensen met goede ideeën (ondernemers, inwoners, politici, zzp’ers, vrijwilligers, ISD Kompas, gemeente en WOZL) verzamelen tijdens Werkateliers ideeën en bedenken concrete acties, waarmee zij talenten een kans geven. Zo wordt er gewerkt aan diverse initiatieven om werkgevers te informeren en in te inspireren, zodat zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan of een werkervaringsplaats kunnen helpen. In het filmpje Talent Werkt vertellen onder andere Jessy en Bert hoe zij, ondanks hun beperking, uitstekend functioneren in een betaalde baan.

Groen Talent Werkt: Een project waarbij de gemeente aan de slag is gegaan met een nieuwe aanpak bij het onderhoud van het groen in de openbare ruimte.
In de film Groen Talent Werkt vertellen medewerkers, leidinggevenden en trainers over de praktijk: wat is het project Groen Talent Werkt, wat is de werkwijze, wat is het resultaat voor de doelgroep. 

Meer weten of meedoen?

Volg Talent Werkt op Facebook: Talent Werkt Voerendaal.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan Talent Werkt? Of heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact op met de banenmakelaars Alexandra Spierings en Martijn Geers. 
Bel of mail voor een afspraak met onze banenmakelaar: Alexandra Spierings, tel. 06-21 23 07 49 en alexandra.spierings@isd-kompas.nl 

Top