Collectieve zorgverzekering Zuid-Limburgpakket van VGZ

HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuws & Inspiratieverhalen  |  Nieuws  |  Collectieve zorgverzekering Zuid-Limburgpakket van VGZ

Collectieve zorgverzekering Zuid-Limburgpakket van VGZ

 • Collectieve zorgverzekering Zuid-Limburgpakket van VGZ

  De Zuid-Limburgse gemeenten bieden gezamenlijk met VGZ het Zuid Limburg pakket aan. Dit is een zorgverzekering bestaande uit een basisverzekering en aanvullende verzekering speciaal samengesteld voor mensen met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm.

  Deze zorgverzekering biedt ruime dekkingen
  Daarnaast is het eigen risico verzekerd en zijn er vergoedingen voor de eigen bijdragen vanuit de Wmo. Wanneer u een inkomen heeft tot 150% van de bijstandsnorm ontvangt u de komende weken mogelijk een aanbod van VGZ. 

  Bijzondere bijstand
  ISD Kompas, de sociale dienst van Voerendaal, Simpelveld en Nuth beschouwt de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet Langdurige Zorg (WLZ) als passende en toereikende voorliggende voorzieningen ten aanzien van medische kosten. Dit houdt in dat u geen bijzondere bijstand meer kunt aanvragen voor medische kosten. Dus ook niet meer voor de eigen bijdrage vanuit de Wmo. Wanneer u echter het Zuid Limburg pakket heeft afgesloten, kunt u onder bepaalde voorwaarden mogelijk wel nog in aanmerking komen voor vergoeding uit bijzondere bijstand voor medische kosten.

  Tegemoetkoming in de premie
  Het Zuid-Limburg Pakket van VGZ kan voor mensen met hoge medische kosten aantrekkelijk zijn. De eigen bijdrage van de Wmo en het eigen risico zijn immers afgedekt. Omdat de gemeenten Simpelveld, Nuth en Voerendaal uw gezondheid belangrijk vinden, bieden de gemeenten een tegemoetkoming in de kosten van de premie voor mensen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm (Simpelveld en Nuth € 120,- en Voerendaal € 240,- per jaar).

  Als u de tegemoetkoming in 2018 heeft ontvangen dan krijgt u in 2019 automatisch bericht over de tegemoetkoming. 

  Heeft u vragen over het Zuid Limburg pakket in relatie tot bijzondere bijstand?
  Neem dan op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur contact op met een zorgcoach van ISD Kompas op (Voerendaal: 045-5659188, Nuth: 045-5659270, Simpelveld: 045-5659187).

  Heeft u inhoudelijke vragen over het Zuid Limburg pakket dan kunt u contact opnemen met VGZ:
  VGZ Zuid-Limburgpakket
  T: 0800 - 250 00 10 (gratis)
  W: www.vgz.nl/zuidlimburg

  Spreekuur van VGZ
  Met vragen over de zorgverzekering, ook in relatie tot bijzondere bijstand en WMO, kunt u tevens terecht tijdens de spreekuren in het gemeentehuis van de betreffende gemeenten
  op woensdag 12 december 2018:

  Gemeente Simpelveld:    9.00-11.30 uur
  Gemeente Voerendaal:    12.00-13.30 uur
  Gemeente Nuth:              14.00-15.30 uur

  Aanmelden bij VGZ kan eenvoudig online
  Ga hiervoor naar www.gezondverzekerd.nl/vgz en klik op uw gemeente. U vindt hier alle informatie over het VGZ Zuid-Limburgpakket en u kunt zich direct aanmelden.

Top